Views: 42
(1 votes, average: 4 out of 5)
 Loading ...


De Amerikaanse singersongwriter Nels Andrews debuteerde drie jaar geleden met het hele goede Sunday Shoes. Een slow burner die in eerste instantie helaas nauwelijks werd opgemerkt, maar uiteindelijk werd bejubeld door een ieder die de Amerikaanse singersongwriter muziek een warm hart toedraagt. Sunday Shoes dook uiteindelijk zelfs op in een aantal gerenommeerde jaarlijstjes en dat was niet meer dan terecht. Het heeft de lat voor de toch altijd al moeilijke tweede plaat behoorlijk hoog gelegd, maar op Off Track Betting laat Nels Andrews op indrukwekkende wijze horen dat hij de druk aan kan.

Op Off Track Betting maakt Nels Andrews betrekkelijk tijdloze singersongwriter muziek met vooral invloeden uit de alt-country. Net als op zijn debuut vertelt Nels Andrews weer prachtige verhalen. Verhalen die zijn verpakt in bijzonder aangenaam klinkende songs. Songs waar de nodige rust van af straalt, maar die ook voldoende spanning bevatten om de luisteraar op het puntje van zijn of haar stoel te houden.
Off Track Betting is een logisch opvolger van Sunday Shoes, maar omdat Nels Andrews is gegroeid als zanger en songwriter en hij bovendien een geweldige band om zich heen heeft verzameld, is deze tweede plaat nog een klasse beter dan zijn voorganger. Een ieder die destijds Sunday Shoes in huis heeft gehaald weet wat dat betekent: Off Track Betting is een must voor iedere liefhebber van de betere singersongwriter muziek en één van de betere platen van het moment [velvet].