MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Chickenfoot – Chickenfoot
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Chickenfoot – Chickenfoot

Gepubliceerd op 13 juni 2009 in Recensies · Views: 1.089 ·

Chickenfoot - Chickenfoot

Chickenfoot – Chickenfoot


Vier oudjes die zich Chickenfoot noemen, op hun gelijknamige debuutalbum de speakers uit knallen in een furieuze rockles: drummer Chad Smith (47), gitarist Joe Satriani (52), bassist Michael Anthony (54) en zanger Sammy Hagar (61). De laatste twee van Van Halen, de eerste van Red Hot Chili Peppers en de tweede zelfstandig gitaarvirtuoos.
Het ’project’ Chickenfoot is niet alleen op papier een supergroep. Geen stel ego’s dat krampachtig iets in elkaar geflanst heeft om makkelijk te cashen, nee, deze bevriende veteranen hebben als jonge honden gewoon vreselijk veel lol gehad. Met als extra voordeel koffers vol ervaring. Samengepakt in een uurtje moddervet ambachtelijk rockwerk. Niets bijzonders, maar zo allemachtig goed uitgevoerd, die pakkende refreinen, bruggen en hooklines. ’Talk to me, chief!’ roept Hagar richting Satriani tijdens diens grommende opmaat in het meeslepende ’Down the drain’. Supercool allemaal.

Dat belooft veel voor het enige Nederlandse cluboptreden, 26 juni in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard [leidschdagblad].

Chickenfoot

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JqXV-5GQd_E[/youtube]


 
Tags:
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *