Kerst CD Tips



Stephen Emmer - Recitement

1 November 2007
(1 votes, average: 4 out of 5)
 Loading ...


Je hebt soms van die componisten die je dagelijks hoort, maar waarvan je absoluut niet weet wie het is. Stephen Emmer is er zo een. Iedere zeven minuten is er een compositie van hem op de Nederlandse TV te horen, o.a. de tunes van diverse RTL-programma's en nieuwsprogramma's. Maar Emmer was in de jaren tachtig druk in diverse bandjes in de popmuziek en wilde na jaren van opdrachten toch nog eens kijken of hij nog «echte» muziek kon maken. Dat resulteerde in Recitement.

Op welke andere cd vind je Remco Campert, Tony Visconti en Sacha de Boer op èèn track terug? Op geen andere dan deze. Recitement is een project waarin Emmer ervoor koos om diverse voorgedragen gedichten op muziek te zetten. De eerste vraag is dan meteen; werkt het? Het antwoord is ja en nee. Daar waar Emmer koos voor erkende vertellers (Reed, Burton), daar ontstaan prachtige en spannende nummers. Maar daar de wat mindere vertellers aan bod komen dan wordt meteen het makke van het album naar voren: de muziek is gladjes, electronisch en druk. En daar waar de muziek eindelijk weer spannend wordt valt de voordracht weer tegen (Sacha de Boer kan niet loskomen van haar journaaldictie).

Niet dat Recitement daarmee een slechte plaat is, het is heerlijke muziek voor de zondagochtend, maar er heeft meer ingezeten. Als Emmer het lukt om de juiste vertellers/gedichten met de juiste muziek te combineren dan heeft hij goud in handen. Nu is het een bronzen combinatie met hier en daar een gouden randje. Erg benieuwd naar wat jullie er van vinden [fileunder/MuziekNu].

Stephen Emmer feat. Lou Reed - Passengers


Categorie: Recensies | Tags: , , | Views: 326 |

1 Reactie

  1. Stéphan

    Hallo Stephen,

    laat me even voorstellen, ik ben Stéphan Bartstra, beginnend geluidstechnicus, Ik heb een 25 weekse cursus gevolgt op de MPC (Music Production Course) te Rotterdam. Tijdens deze periode, ben ik me zeer gaan richten op het produceren van elektronische muziek. Heb al een paar dingen laten horen op de cursus. Mijn leraar was onder de indruk. Nu ik alle knoppen weet te vinden, wil ik me er eigenlijk verder in ontwikkelen. Het liefst zou ik producer zijn van trance / progressive house,( dit ook omdat ik daar de dj cursus gevolgt heb) maar dat is in eerste instantie te hoog gegrepen denk ik, en zal ik dat voor nog als hobby moeten beschouwen. Mijn vraag is aan u: \'\' Vind u het goed als ik bij u een tijdje kom meekom lopen in de studio? Heeft u nog iemand nodig die u kan helpen met het produceren van jingeles, tunes ed. En ik zou graag zien hoe u te werk gaat. Ik hoor het graag van u,

    Met vriendelijke groeten,

    Stéphan Bartstra

Reageer hier

Om te kunnen reageren moet je eerst de 5 karakters tussen 0..9 en A..F lezen en invoeren. Vervolgens klik je op verzenden.

  

Ik kan dit niet lezen. Genereer a.u.b. een