De elfde editie van de Top 2000 begint 25 december klokslag 12.00 uur en duurt tot de jaarwisseling. Stemmen kan van 16 november tot 4 december. Sinds de millenniumeditie in 1999 is de hitlijst uitgegroeid tot een waar volksfeest. Vorig jaar bereikte de lijst 10,6 miljoen mensen via radio, televisie en internet. De Radio 2 Top 2000 duurt dit jaar niet zes maar zeven dagen. De ‘allertijdenlijst’ begint nu op eerste kerstdag.

12/12. Maar liefst 1,6 miljoen Nederlanders brachten de afgelopen weken hun stem uit om de Radio 2 Top 2000 samen te stellen. De elfde editie gaat deze keer een halve dag eerder van start, dus al op eerste kerstdag, vrijdag 25 december, om 12.00 uur. Er is meer tijd uitgetrokken om ook lange nummers helemaal te kunnen draaien. In 156 uur kunnen we weer genieten van de allerbeste nummers aller tijden.
Bohemian Rhapsody van Queen is voor de tiende keer op de eerste plaats geëindigd. De pas overleden chansonnier Ramses Shaffy staat drie keer in de top 10. Michael Jackson wist geen plekje bij de eerste tien te veroveren. Alle info en meer op de site van de Radio2 Top2000


“Toen de Top 2000 tien jaar geleden begon, stonden er relatief veel korte platen uit de jaren zestig in de lijst”, legt de zendermanager van Radio 2 uit. “Tegenwoordig duren de platen een stuk langer, waardoor platen steeds vaker werden afgekapt en dat is zonde.”

Queen – Bohemian Rhapsody

The Muppets – Bohemian Rhapsody

Meat Loaf – Paradise by the dashboard light

Pink Floyd – Wish You Were Here


Share