MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Top 2000 – 2009
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Top 2000 – 2009

Gepubliceerd op 7 oktober 2009 in Media Nieuws, Top2000 · Views: 19.917 ·

Top 2000 - 2009

Top 2000 – 2009


De elfde editie van de Top 2000 begint 25 december klokslag 12.00 uur en duurt tot de jaarwisseling. Stemmen kan van 16 november tot 4 december. Sinds de millenniumeditie in 1999 is de hitlijst uitgegroeid tot een waar volksfeest. Vorig jaar bereikte de lijst 10,6 miljoen mensen via radio, televisie en internet. De Radio 2 Top 2000 duurt dit jaar niet zes maar zeven dagen. De ‘allertijdenlijst’ begint nu op eerste kerstdag.

12/12. Maar liefst 1,6 miljoen Nederlanders brachten de afgelopen weken hun stem uit om de Radio 2 Top 2000 samen te stellen. De elfde editie gaat deze keer een halve dag eerder van start, dus al op eerste kerstdag, vrijdag 25 december, om 12.00 uur. Er is meer tijd uitgetrokken om ook lange nummers helemaal te kunnen draaien. In 156 uur kunnen we weer genieten van de allerbeste nummers aller tijden.
Bohemian Rhapsody van Queen is voor de tiende keer op de eerste plaats geëindigd. De pas overleden chansonnier Ramses Shaffy staat drie keer in de top 10. Michael Jackson wist geen plekje bij de eerste tien te veroveren. Alle info en meer op de site van de Radio2 Top2000


“Toen de Top 2000 tien jaar geleden begon, stonden er relatief veel korte platen uit de jaren zestig in de lijst”, legt de zendermanager van Radio 2 uit. “Tegenwoordig duren de platen een stuk langer, waardoor platen steeds vaker werden afgekapt en dat is zonde.”

Queen – Bohemian Rhapsody

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2omuoO_hIbQ[/youtube]

The Muppets – Bohemian Rhapsody

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tgbNymZ7vqY[/youtube]

Meat Loaf – Paradise by the dashboard light

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PN_YjM4V4fc[/youtube]

Pink Floyd – Wish You Were Here

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xPm4GH3UUC8[/youtube]

 

Een reactie

  1. Ad Vrijsen

    Al jaren kijk ik of No Mercy’s hit When I Die in de lijst staat.
    Een klassieker van jewelste, waarvan het niet te verklaren is dat die nooit niet eens plaats 2000 weet te bemachtigen.
    Iedereen die ik spreek, kent dit nummer, maar kennelijk niemand neemt het op in zijn top 10. Het wordt ook nog regelmatig op de radio gedraaid.

    Kunnen jullie dit nummer op 1 januari aandacht geven? Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *