MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Steve Buscemi – Jazz Works
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Steve Buscemi – Jazz Works

Gepubliceerd op 30 november 2008 in Recensies · Views: 1.545 ·

Steve Buscemi - Jazz Works

Steve Buscemi – Jazz Works


De Amerikaanse Italiaan Steve Buscemi is acteur en regisseur, bekend van onder meer Reservoir Dogs, Pulp Fiction en The Big Lebowski. Daarbij is hij de favoriete acteur van de Belgische keyboardspeler/dj/sampleruser/vormgever Dirk Swartenbroekx, die diens achternaam adopteerde en hem als een vurige ode plakt op al zijn muzikale producties op het fameuze Blue Note-jazzlabel. Zo ook op zijn zesde cd ’Jazz Works’ met het ensemble van pianist Michael Bisceglia. Een buitengewoon interessant dance/lounge-achtig album met een verrassende mix van stijlen, een mengelmoes van eigentijdse bossa, Brazilian grooves, afrobeat, drum ’n bass, mambo, pop, muziek van strijkers (door het Provas String Quartet), dance en lounge die de luisteraar zo vloeiend en vastberaden richting nieuwe muziekhorizonten leidt. Een tinkelende verademing in een scene waarin sleetsheid lang de boventoon voerde [telegraaf/MuziekNu].

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *