MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Adele – 19
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Adele – 19

Gepubliceerd op 24 januari 2008 in Recensies · Views: 6.417 ·

Adele - 19

Adele – 19


Adele, een nieuwe Britse superster. De eerste single heet Chasing Pavements, het album heet 19 en komt in de maand februari uit. Ze doet ons qua stemgeluid wat denken aan Dayna Kurtz, helemaal geen schande. Oei, wat mooi. Adele zingt met een bluesy touch en legt haar ziel bloot in kwetsbare, soms heel spaarzaam geïnstrumenteerde songs als ‘Crazy for you’, ‘Daydreamer’ en de prijswinner ‘Chasing pavements’. Haar stem vertoont trekjes van Sarah Vaughan, Dusty Springfield en jazeker, Amy Winehouse – met wie ze een vooropleiding gemeen heeft.

Deze Londense houdt van vocaal stuntwerk en dat resulteert in vlezig gezongen modulaties, maar dan zonder de overbodige tierelantijntjes van Mariah Carey. Een ronduit imponerend begin van een loopbaan die nu eens niet in een ontwenningskliniek lijkt te gaan eindigen. Jim Abbiss (Arctic Monkeys) deed de smetteloze productie, maar premiejager Mark Ronson neemt het zekere voor het onzekere. Zijn productiebijdrage op ‘Cold shoulder’ lijkt op ‘Unfinished symphony’ van Massive Attack en is rijp voor de hitlijst [leidschdagblad/MuziekNu.nl].

Adele – Chasing Pavements

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qz7vGW2_5c0[/youtube]

Adele – Daydreamer, Jools Holland live

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4Q_z2WkSKTc[/youtube]

 
Tags:

Een reactie

  1. JessLS

    Nieuwe ontdekking, supergoed en soulful stemgeluid. Vorig jaar al een sensatie in de UK en nu eindelijk uit met haar album 19! Met Adele gaat het hard in 2008 en dat verdient ze ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *