MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Sting – The Last Ship
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Sting – The Last Ship

Gepubliceerd op 2 september 2013 in Media Nieuws · Views: 1.955 ·

Sting - The Last Ship

Sting – The Last Ship


Sting komt met een nieuw album, The Last Ship. The Last Ship is ontstaan uit het songmateriaal dat Sting schreef voor een Broadway-musical met dezelfde titel, die in 2014 in première gaat. De musical is gebaseerd op zijn herinneringen aan zijn jeugd in de schaduw van de Swan Hunters-scheepswerf in Wallsend (bij Newcastle in Noord-Engeland). Stings persoonlijke overpeinzingen raken universele thema’s als de complexiteit van relaties, het vergaan van de tijd, thuiskomst en het belang van familie en gemeenschap. The Last Ship verschijnt in 4 verschillende versies, waaronder een exclusieve versie voor Bol.com. Deze superdeluxe versie bevat 2 cd’s met daarop 20 tracks en heeft een speciale verpakking.

De musical, waarbij Sting al bijna drie jaar lang creatief betrokken is, wordt geregisseerd door Joe Mantello (‘Wicked’). Het script werd geschreven door John Logan en Brian Yorkey. Alle drie wonnen ze Tony Awards voor hun eerdere Broadway-werk. The Last Ship vertelt het verhaal van de teloorgang van de scheepsbouwindustrie in het Newcastle van de jaren tachtig, wat van grote invloed was op de stad en zijn gemeenschap. Het album is geproduceerd door Rob Mathes, die eerder werkte met Sting en ook albums produceerde voor onder anderen Eric Clapton, Elton John, Lou Reed en Carly Simon.

Sting – The Last Ship – Tracklist

Volgt z.s.m.

 
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *