MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Johnny Cash – Out Among the Stars
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Johnny Cash – Out Among the Stars

Gepubliceerd op 13 maart 2014 in Media Nieuws · Views: 1.104 ·

Johnny Cash - Out Among the Stars

Johnny Cash – Out Among the Stars


Out Among The Stars is een volwaardig, maar verloren gegaan en dus ook niet eerder gereleased album. In 2012 werden deze opnames van Johnny Cash herontdekt. Het zijn GEEN ‘alternate’ takes of andere versies van bestaande songs, maar eigenlijk gloednieuwe Cash songs. Johnny en June’s enig kind, John Carter Cash, produceerde mede het album. Het is klaar om een nieuwe klassieker te worden in het rijke genre van The man in black, Johnny Cash. Tijdens zijn gehele carrière wist Cash precies welke kant hij op wilde met zijn muziek. Begin jaren 80 was het Country-genre veranderd. Cash zijn mix van folk en de ‘boom-tata-boom’ beat was uit de mode geraakt. Zoals alle grote iconen werd hij wel vereerd maar verkocht hij geen albums meer. In een poging te voldoen aan de Country sound van die tijd bracht Columbia Records Cash samen met toentertijd top-producer Billy Sherrill. Het stempel van Cash domineerde tijdens deze sessies en de songs klonken niets anders dan magisch. Cash huurde een uitgebreide band in met een jonge Marty Stuart op gitaar en viool. Verder droegen zowel Waylon Jennings als partner June Carter Cash bij aan de magie. Maar de opnames werden achter slot en grendel gegooid en werden nooit gehoord … tot nu. Gelukkig ook op vinyl!

Johnny Cash – She Used To Love Me A Lot

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WBlRx7DlL_E[/youtube]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *