MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws The voice of Holland – Mitchell Brunings – Redemption Song
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

The voice of Holland – Mitchell Brunings – Redemption Song

Gepubliceerd op 31 augustus 2013 in Media Nieuws · Views: 4.051 ·

The voice of Holland - Mitchell Brunings - Redemption Song

The voice of Holland – Mitchell Brunings – Redemption Song


Tijdens de Blind Auditions van het vierde seizoen The voice of Holland hoorden we het prachtige Redemption Song, uitstekend vertolkt door Mitchell Brunings. Een beetje te veel de sound van Bob Marley, but who cares! Redemption Song is uitgebracht in 1980, en is het laatste nummer op het album Uprising. Redemption Song staat ook op het Legend album van Bob Marley. Het wordt beschouwd als een van Marleys beste nummers: Rolling Stone plaatste het nummer op plaats 66 van The 500 Greatest Songs of All Time. Delen van de tekst zijn afkomstig van een speech van panafrikanist Marcus Garvey. Anders dan de meeste nummers van Marley is Redemption Song een akoestische solo-opname, met Marley die zingt en gitaar speelt zonder begeleiding [wiki]. Mitchell Brunings is 40 jaar en komt uit Nieuwegein. Naast toeren met een reggaeband heeft hij ook gedanst in clubs en discotheken. Hij werkt nu in een psychiatrisch ziekenhuis en heeft al een TMF Award op zijn naam staan. We zijn erg benieuwd naar wat zijn coach, Ilse Delange, gaat doen met dit uniek zangtalent. Wat zou jij Ilse en Mitchell adviseren en waarom?

The voice of Holland – Mitchell Brunings – Redemption Song

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9aMBzxGyzVs[/youtube]

Bob Marley – Redemption Song

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QrY9eHkXTa4[/youtube]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *