MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Muziek in Reclame Chic – The 12″ Singles Collection
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Chic – The 12″ Singles Collection

Gepubliceerd op 26 augustus 2013 in Muziek in Reclame · Views: 1.252 ·

Chic - The 12 inch Singles Collection

Chic – The 12 inch Singles Collection


Discoband Chic is ruim dertig jaar na zijn grootste successen weer helemaal hip, zij het met wat hulp van Daft Punk. Nile Rodgers doet er alles aan om zijn muzikale nalatenschap met wijlen Bernard Edwards levend te houden. Hij ging deze zomer langs bij een aantal grote festivals (waaronder Glastonbury), dit najaar trekt hij met Chic door de Europese theaterzalen. De grootste hits zijn verzameld in een box met vijf ouderwetse vinylplakken. Van die cd-box verscheen bijna gelijktijdig een beknopte dubbel-cd en nu zijn de aller grootste hits nogmaals gebundeld op vijf maxi-singles.

Jammer genoeg neigt het naar het uitmelken van de vroegere successen van Rodgers en Edwards, er zijn ook wel wat punten van kritiek betreffende deze boxset. Zo zijn acht van de tien nummers, waaronder de lange versies van Le Freak, Good Times, Everybody Dance en My Forbidden Lover, al op de dit jaar uitgegeven cd’s van Chic te vinden. Alleen het I Want Your Love (hier in de originele 12 inch-mix) en het tamelijk obscure Chic Mystique zijn enigszins exclusief voor deze vinylbox. Deze uitgave bevat geen replica’s van de oorspronkelijke maxi-singles, maar discomixen van diverse singles, minus de originele B-kantjes. Ook de geliefde 12 inch-mix van Soup For One ontbreekt. Toch zullen vinylliefhebbers content zijn met deze zwarte schijven. Eindelijk zijn de lange versies van de befaamde Chic-hits namelijk verkrijgbaar op lekker dik vinyl. Dankzij de diepe groeven en een opgefriste mastering klinkt Chic beter dan ooit op de draaitafel. De fraaie vormgeving van deze gelimiteerde boxset is mogelijk nog een aankoopargument. Voor de echte verzamelaars en discofanatici.

Chic – The 12 inch Singles Collection – Tracklist

Record 1
A: Dance, Dance, Dance
B: Everybody Dance

Record 2
A: Le Freak
B: I Want Your Love

Record 3
A: Chic Cheer
B: Good Times

Record 4
A: My Forbidden Lover
B: My Feet Keep Dancing

Record 5
A: Hangin’
B: Chic Mystique

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *