MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Elvis Presley – Elvis At Stax
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Elvis Presley – Elvis At Stax

Gepubliceerd op 7 augustus 2013 in Media Nieuws · Views: 1.269 ·

Elvis Presley - Elvis At Stax

Elvis Presley – Elvis At Stax


Elvis at Stax: Deluxe Edition telt drie cd’s, outtakes en zeldzame foto’s van de opnamesessies uit juli en december 1973. Voor het eerst worden alle sessies die Elvis Presley in 1973 opnam voor het legendarische soullabel Stax in één box verzameld. Toen Elvis in 1973 een nieuwe overeenkomst met RCA sloot, verkocht hij zijn complete catalogus (voor 5.4 miljoen Dollar), maar kreeg hij volledige zeggenschap over zijn toekomstige opnames. Zijn eerste beslissing was opmerkelijk: Hij besloot voor zijn nieuwe opnames te kiezen voor een studio in zijn woonplaats Memphis, en wel voor de legendarische Stax studio, waar ooit de basis gelegd werd voor de successen van grootheden als Otis Redding, Wilson Pickett, Sam & Dave en Isaac Hayes. De beste musici in de stad werden aangetrokken voor de sessies, leden van Booker T and The MG’s, The Memphis Bous en zijn eigen TCB band. RCA besloot destijds de opnames uit te spreiden over meerdere LP’s, en over een periode van 18 maanden. Een werkwijze die volgens Elvis at Stax-producer Roger Semon weinig recht doet aan Elvis’ ‘ware spontaneïteit en muzikantschap’. Veertig jaar later wordt dit euvel met deze prachtige uitgave meer dan verholpen. Met de release van de 3CD box zijn de Stax sessies voor het eerst in één pakket beschikbaar gekomen. We moeten inderdaad bekennen, ondanks de vele vele Elvis verzamelaar cds voegt deze toch weer iets moois toe aan de collectie, wat een top box!

Elvis – The Best Of The Stax Sessions van The Acoustic Rockabilly Channel

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2oKR9MYYdBM[/youtube]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *