MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home CD/DVD Tip The History Of The Eagles Part 1 & 2: The Story Of An American Band
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

The History Of The Eagles Part 1 & 2: The Story Of An American Band

Gepubliceerd op 26 april 2013 in CD/DVD Tip · Views: 2.463 ·

The History Of The Eagles Part 1 & 2: The Story Of An American Band

The History Of The Eagles Part 1 & 2: The Story Of An American Band


De documentaire ‘The History Of The Eagles Part 1 & 2: The Story Of An American Band’ vertelt het gehele verhaal van de The Eagles . Part 1 laat het verhaal tot het moment dat The Eagles uit elkaar ging (1980) zien. Part 2 begint bij de reünie, die later bekend werd als de ‘Hell Freezes Over’-show (1996). De naam van deze show, die zowel op cd als dvd verscheen, kwam van Don Henley, die in 1980 meerdere malen heeft gezegd dat The Eagles pas weer samen zouden spelen als de Hel zou bevriezen. Deze film is een must see voor muziekliefhebbers en laat de pieken en dalen van een van de grootste bands ter wereld zien. Dankzij de medewerking van alle (oud-)leden van de band, geeft ‘The Story Of An American Band’ een eerlijk, duidelijk en prachtig overzicht van een indrukwekkende carrière. Vandaag komt de documentaire in drie versies uit: als 2DVD, Bluray en als Luxe Box (3DVD).

The Eagles begonnen ooit als achtergrondband van Linda Ronstadt, maar groeiden snel uit tot een van de grootste bands uit de geschiedenis van de popmuziek. De band rond Don Henley en Glenn Frey brak vele records, zoals het best verkochte album in de Verenigde Staten ooit (met ‘Their Greatest Hits 1971-1975’) en, dichter bij huis, de beste verkochte muziek-dvd in Nederland ooit (‘Hell Freezes Over’). The Eagles begonnen aanvang jaren zeventig en hun eerste nummers waren een mengeling van country en bluegrass, vermengd met de kenmerkende vocale harmonieën van de Californische surfmuziek. Door deze mix van stijlen creëerden The Eagles een eigen geluid, dat later synoniem werd voor de Californische country-rock, oftewel de Westcoast Sound.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *