MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Steady New Sounds – energiek jaren zestig geluid uit Zeeland
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Steady New Sounds – energiek jaren zestig geluid uit Zeeland

Gepubliceerd op 23 april 2013 in Media Nieuws · Views: 2.364 ·

Steady New Sounds - energiek jaren zestig geluid uit Zeeland

Steady New Sounds – energiek jaren zestig geluid uit Zeeland


Steady New Sounds uit het Zeeuwse Middelburg tekende afgelopen weekend een publishing overeenkomst met Spirit Music Group BV. Deze vier twintigers hebben een ‘merkwaardige’ voorkeur voor de muziek uit het decennium dat ze zelf niet meemaakten: de jaren zestig of eerder. The Who, The Beatles en The Kinks bijvoorbeeld. Dat is in hun muziek goed te merken. Die hele mix komt neer op een ongelooflijk energiek geluid, waarin volop ruimte is voor een flinke dosis gekte. Met catchy songs zoals o.a. ‘Would You Be Mine’ en hun ongebreidelde enthousiasme schopt Steady New Sounds het in de voorprogramma’s van o.a. Splendid, The Medics, Destine en The Kik, ook speelt de band met succes op Altersonic/Eurosonic.

Nadat de band de Basementstudio in Den Haag was ingedoken voor opnames samen met producer Ernst van Wageningen (o.a. The Deaf, Di- rect) begon het balletje te rollen. Jl. januari maakte Steady New Sounds een grote indruk in de grote zaal van Paradiso Amsterdam en de band won daarmee een opname sessie in de Wisseloord studio’s. Bepakt en bezakt met nieuw materiaal is Steady New Sounds klaar om het publiek van Nederland in te pakken met hun overdonderende en pakkende liveshow. Dus, strak in pak incl. stropdas, gitaren om en gaan!

Steady New Sounds – Would You Be Mine?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1QBe5I10OB0[/youtube]

 

Een reactie

 1. MuziekNU

  Steady New Sounds heeft jl 5 mei de finale van de Zeeuwse Belofte gewonnen!

  Deze band mag de provincie in augustus vertegenwoordigen bij de Sena Pop NL Awards 2013 in Amsterdam. De koppeling van De Zeeuwse Belofte aan het Bevrijdingsfestival maakte het nog meer een feest van en voor jongeren. Die kunnen in ieder geval de vrijheid vieren om zich als muzikaal talent te manifesteren en te ontwikkelen.

  Zes geselecteerde acts lieten in Vlissingen horen dat Zeeland door al die kansen voldoende rock-, pop- en hiphoptalent in huis heeft om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

  De grote winst tijdens deze editie van De Zeeuwse Belofte bleek echter dat iedere act wel iets te melden had dat er in de muziek toe doet. Een titel kan helpen, maar in potentie staan de opvolgers van BlØf en Racoon al in de rij.

  Steady New Sounds draagt het etiket ‘Belofte’ al langer mee. De aanstekelijke gedrevenheid, pakkende songs en de behapbare mix van rockstijlen viel zelfs al landelijk op. De combinatie van talent en vriendschap op het podium moet eigenlijk al genoeg zijn voor een doorbraak. De andere finalisten waren:

  Het trio Monsun & The Majestical Masters Of Mayhem, Geert van Oorschot & the Chiefs, de Schouwse alt rockband Jimmy Dumbbell The Venues en rapper Willy The Poet .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *