MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Moeder Ik Wil Bij De Revue
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Moeder Ik Wil Bij De Revue

Gepubliceerd op 18 januari 2013 in Media Nieuws · Views: 988 ·

Moeder Ik Wil Bij De Revue

Moeder Ik Wil Bij De Revue


Vandaag verschijnt ‘Moeder Ik Wil Bij De Revue’, met sketches, conferences en liedjes uit de rijke historie van de Nederlandse revue. De 2 cd’s bevatten humoristische sketches en conferences van grote namen als André van Duin, Wim Sonneveld, Snip & Snap en De Mounties. Daarnaast zijn er ook mooie liedjes uit de beginjaren van de revue, met Lou Bandy en broer en zus Louis en Heintje Davids. ‘Moeder Ik Wil Bij De Revue’ brengt je terug naar de tijd van het ouderwetse variété, de glimmende showtrappen, de kleurrijke decors, de in de veren gestoken balletten en de komieken met hun strooihoedjes, die gezamenlijk de revue vormden.

De basis van de Nederlandse revuetraditie werd gelegd door Henri ter Hall in 1898. Na grote revues van Louis Bouwmeester, Louis Davids en Lou Bandy, brachten vanaf 1937 Snip & Snap hun theaterprogramma’s onder de naam ‘De Nederlandse Revue’ en onder leiding van René Sleeswijk. Later volgden ook De Mounties met Piet Bambergen en René van Vooren, die door Nederland trokken met een revue. Het was Joop van den Ende die het nog jonge talent André van Duin begin jaren zeventig een kans wilde geven om ook in het theater door te breken. Samen met onder anderen Frans van Dusschoten bracht de roodharige komiek in totaal zeventien André van Duin-revues op de planken. Tot nu toe is André van Duin de enige levende revueartiest die ook in de toekomst theaterprogramma’s blijft maken.

Moeder Ik Wil Bij De Revue – tracklist

1. Moeder, Ik Wil Bij De Revue – Jon Van Eerd
2. Zou De Zon Nog Wel Schijnen Zonder Jou? – Jon Van Eerd En Egbert Jan Weeber
3. Zo Heerlijk Rustig – Gerrie Van Der Klei
4. Uw Dochter Is 20 – Peter Blok
5. Loflied Op Dora – Jon Van Eerd
6. Dat Wij Verschillen Van Elkaar – Jon Van Eerd En Egbert Jan Weeber
7. Als Je Groter Bent – Egbert Jan Weeber
8. Haal Het Doek Maar Op – Jon Van Eerd En Gerrie Van Der Klei
9. Naar Buiten – Jon Van Eerd
10. Tearoom Tango – Jon Van Eerd En Gerrie Van Der Klei
11. Deze Vrouw – Egbert Jan Weeber
12. Josefien – Jon Van Eerd, Gerrie Van Der Klei, E-J Weeber
13. Annemarie – Jon Van Eerd
14. Huis Tuin En Keukenliedje – Egbert Jan Weeber
15. De Zomer Van 1910 – Noortje Herlaar
16. Het Dorp – Egbert-Jan Weeber

 
Tags: ,
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *