MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Daily Bread – Iterum
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Daily Bread – Iterum

Gepubliceerd op 12 oktober 2012 in Media Nieuws · Views: 801 ·

Daily Bread - Iterum

Daily Bread – Iterum


Daily Bread kwamen we toevallig tegen op DWDD, en wat een positieve verrassing was dat! De plaat van 2012, gelukkig toch nog gekomen zo vlak voor het einde. En, ook op vinyl. Helemaal top! New wave uit de jaren 80, maar dan helemaal naar deze tijd. Hoe is ze dat gelukt? Daily Bread was ooit een punk bandje, uit Emmeloord. Daily Bread wastoe aan een 2e album maar besloot dat het nieuw uit te brengen album helemaal anders moest. Exemplarisch voor de band die zich, na het succes van debuutalbum ‘Well you’re not invited’ opnieuw wilde uitvinden. In die periode kwam Atser (Damsma, toetsen) bij de groep. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat hij tijdelijk de toetsenpartijen van Kimberly (van der Velden, zang/toetsen) op zich zou nemen. “Een noodgedwongen oplossing, omdat ik werd geopereerd aan een van mijn vingers” zegt Kimberly. Het voelde in het begin heel raar, omdat we toch een beetje de heilige drie-eenheid verstoorden dachten wij, maar toen we voor het eerst met Atser samenspeelden klikte het zo goed dat we eigenlijk ter plekke besloten om als kwartet verder te gaan. Bijkomend voordeel was dat ik me nu weer op teksten schrijven kon richten. Ik wilde de liedteksten weer meer gaan benaderen zoals het ooit begonnen was, als gedichten.”

De komst van Atser bracht ook op muzikaal vlak een verandering teweeg. Door zijn inbreng kregen we allemaal hernieuwde energie. Toen hebben we gezamenlijk besloten om alle oude demo’s weg te gooien, de studio te cancelen en een moeilijk gesprek aan te gaan met onze platenmaatschappij. Gelukkig steunde Excelsior ons nieuwe plan en konden we met onze nieuwe ideeën aan de slag.” Omdat de groep niet te lang wilde wachten met het uitbrengen van nieuw materiaal werd besloten om eind maart 2012 een gratis EP weg te geven, getiteld ‘The Present’. Het nieuwe geluid werd gewaardeerd door 3FM en de groep was in april en mei Serious Talent op de nationale popzender. Ondertussen werd er samen met producer Rimer London hard verder gewerkt aan het nieuwe album. De songs op ‘Iterum’ zijn een ode aan de liefde, de vrijheid en het leven. Maar ze verhalen ook over de dagelijkse beslommeringen en hoe je daardoor wordt opgeslokt en hoe je je daaraan probeert te onttrekken. “Het was best een lange weg die we hebben bewandeld bij de totstandkoming van dit album, maar we doen het zo opnieuw. We vinden muziek maken nu eenmaal het leukste dat er is en we hopen met dit album weer meer mensen in meer landen te bereiken. Zoals we het nummer ‘You Have Become’ al zeggen: “It is not what we’re fighting against it’s what we’re fighting for.”

Daily Bread – Iterum- tracklist

1. Allure
2. Loverst
3. The River
4. Iterum
5. Metamorphosis
6. She Spider
7. The Conflict
8. Day Of Revolt
9. The Persistence
10. Silica
11. In All
12. You Have Become

Daily Bread – The River

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *