MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Cat Power – Sun
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Cat Power – Sun

Gepubliceerd op 30 augustus 2012 in Media Nieuws · Views: 828 ·

Cat Power - Sun

Cat Power – Sun


Sun is het nieuwe studio album van Cat Power. Zes jaar na haar voor het laatst verschenen originele materiaal gaat Chan Marshall verder na haar deels Memphis soul en Delta Blues geinspireerde muziek. Ze schreef, en bespeelde alle instrumenten zelf en nam ook de opnamens en de productie voor haar eigen rekening. Zo had zij de controle over haar nieuwe muziek, die ook terug te horen is in de thematiek van Sun.

Op Sun horen we een vernieuwde Cat Power. Sun wordt gekleurd door de klassieke Cat Power met gitaar en herkenbare vocale hooks in bijvoorbeeld Cherokee met haar bijzondere en vertrouwde stem. Maar ook door onweerstaanbare Latin gevoelige piano klanken die de drijfveer vormt voor Ruin. En met up tempo en elektronisch gevoelige nummers als Real Life en 3,6,9 en het meeslepende 8 minuut durende epische Nothin But Time, featuring Iggy Pop. De grotendeels diep Amerikaans verweven muziek die zowel modern als werelds klinkt. Sun werd gemixt door Philippe Zdar. Wij gaan voor de LP+CD versie.

Cat Power – Sun- Tracklist

1. Cherokee
2. Sun
3. Ruin
4. 3,6,9
5. Always On My Own
6. Real Life
7. Human Being
8. Manhattan
9. Silent Machine
10. Nothin But Time
11. Peace And Love

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *