MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Muziek in Reclame De Sint Willebrord Sessies Vol. 1: Sporthuis Hubert
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

De Sint Willebrord Sessies Vol. 1: Sporthuis Hubert

Gepubliceerd op 7 juli 2012 in Muziek in Reclame · Views: 1.028 ·

ANatasha St. Pier - Bonne Nouvelle

De Sint Willebrord Sessies Vol. 1: Sporthuis Hubert


De Sint Willebrord Sessies Vol. I: Sporthuis Hubert is het resultaat van een wild idee van Nando Boers (journalist NUSport), Dirk Jan Roeleven (televisiemaker NTR en VPRO) en Bert Wagendorp (columnist de Volkskrant). Met bijdragen van onder andere Guus Meeuwis, Freek de Jonge, Rick de Leeuw, Joost Prinssen & Frank Lammers, maar ook wielrenner Peter Winnen. De plaat is geheel opgenomen in de werkplaats van mechaniker Hubert van Hoydonck in Sint-Willebrord, de wielerhoofdstad van Nederland. De betoverende wielersfeer in de werkplaats, de passie van alle artiesten die daar in no-time hun liedje moesten opnemen, de heftige wielerdiscussies aan de tafel van Annie en Hubert tussen Rini Wagtmans en Joost Prinsen, de acht geweldige dagen in maart 2012 in Sint Willebrord, alles is terug te horen op De Sint Willebrord Sessies Vol. I: Sporthuis Hubert. Vind je het wat, dit album?

Op een feestje bij uitgeverij L.J. Veen aan de Herengracht in Amsterdam in januari 2011, bedachten zij een cd te gaan maken met wielersongs, als opvolger van het boek dat zij voor de Tour for Life van Artsen zonder Grenzen maakten. Voor het goede doel dus en vooral ook: omdat het kan. Via social media kwamen ze in contact met platenbaas Ferry Roseboom van Excelsior Recordings, die ze dan weer in contact bracht met Brabantse songsmid en wielergek JW Roy. Samen met een band, bestaande uit Reyer Zwart op contrabas, Cok van Vuuren op gitaar, Roel Spanjers op toetsen en Jeroen Kleijn op drums nam hij een album op over De Koers.

De Sint Willebrord Sessies Vol. 1: Sporthuis Hubert – Tracklist

1. Tim Krabbé – Niet-Wielrenners
2. Guus Meeuwis – Ik Kom Hier Boven
3. Sam Valkenborgh – Eddy Merckx
4. Rick De Leeuw – Als Eerste
5. Gerard Van Maasakkers – Karavaan
6. Jw Roy + Gio Lippens + Huberts Wielerkoor – Kampioenen
7. Peter Winnen & Jw Roy – De Eeuwige Belofte
8. Guido Belcanto – Elefantino
9. Ivo Victoria – Rij, Renner Alleen
10. Alex Roeka – Verlangen Naar De Koers
11. Freek De Jonge – Niemand Kan Het Winnen Van De Tijd
12. Joost Prinsen & Frank Lammers – Het Leven Is Een Kermiskoers
13. De Kift – A Capella
14. JW Roy – Aan De Meet

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *