MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Drs. P – Compilé Complé
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Drs. P – Compilé Complé

Gepubliceerd op 25 april 2012 in Media Nieuws · Views: 1.150 ·

Drs. P Compile Comple

Drs. P – Compilé Complé


Met Drs. P Compile Comple verschijnt het complete muzikale oeuvre van de Nederlandstalige Zwitser in een schitterende uitvoering: een prachtig boek met acht cds waarop bijna tweehonderd door de Drs. zelf gezongen liedjes staan! De liedjes van Drs. P (Heinz Polzer) zijn moderne klassiekers: Veerpont (Heen en weer), Dodenrit (Troika hier, troika daar), Knolraap en lof, schorseneren en prei. Ze blinken uit door een fabelachtige tekstbeheersing en onverwachte muzikaliteit.

Vic van de Reijt nam de selectie op zich. Hij verzamelde alle studio-opnamen, vanaf de eerste plaatopname uit 1955 in Jakarta, en voegde daar een cd vol curiositeiten aan toe: liveopnames die de unieke sfeer van een Drs. P-optreden doen herleven. Drs. P Compile Comple is een samenwerkingsproject van Nijgh & Van Ditmar en Top Notch. Dat uitgerekend hiphop leverancier van het eerste uur, Top Notch samen met Nijgh & Van Ditmar deze prachtige collectie gaat uitbrengen is niet geheel verassend. In de eerste single die oprichter Kees de Koning ooit uitgaf, Spraakwater van rapper Extince, wordt Drs. P zelfs genoemd.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *