MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Verwacht Anathema – Weather Systems
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Anathema – Weather Systems

Gepubliceerd op 1 april 2012 in Verwacht · Views: 1.442 ·

Anathema - Weather Systems

Anathema – Weather Systems


Anathema, Weather Systems, verkrijgbaar vanaf 13 april! Daar waar het vorige album al aan de softe en zoete kant was, gaat Weather Systems nóg een stap verder. Wij kunnen het wel waarderen, deze muziek. Het gitaarwerk is geheel naar de achtergrond geschoven en het pianospel en synthesizerspel zijn juist de lijdraad geworden. Zanger Vincent Cavanagh en zangeres Lee Douglas zingen zuiver en klinken samen als één geheel, maar missen zo nu en dan wat kracht. In de jaren negentig waren deze Engelsen één van de grondleggers van de doom metal. De sombere doch sterke teksten in combinatie met loodzware maar tegelijkertijd mooie doom metal resulteerden in een aantal prachtwerken waaronder de EP’s Crestfallen en Pentrecost III en de albums Eternity, Alternative 4 en Judgement. Niet om ’s morgens vroeg in je speler te leggen, maar ’s avonds laat, terwijl de regen tegen de ramen slaat [Ragherrie/MuzieknNu.nl].

Anathema – Weather Systems – Tracklist

1. Untouchable Part 1
2. Untouchable Part 2
3. The Gathering Of The Clouds
4. Lightning Song
5. Sunlight
6. The Storm Before The Calm
7. The Beginning And The End
8. The Lost Child
9. Internal Landscapes

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *