MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Live album en tour Loreena McKennitt – Troubadours On The Rhine
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Live album en tour Loreena McKennitt – Troubadours On The Rhine

Gepubliceerd op 10 februari 2012 in Media Nieuws · Views: 1.359 ·

Live album en tour Loreena McKennitt - Troubadours On The Rhine

Live album en tour Loreena McKennitt – Troubadours On The Rhine


Op vrijdag 24 februari verschijnt Loreena McKennitt’s nieuwe album ‘Troubadours On The Rhine’. Het album is een opname van het concert dat de Canadese folkzangeres in maart 2011 gaf in het Duitse Mainz. Driehonderd fans en genodigden mochten aanwezig zijn in de radiostudio van SWR1 om een uniek optreden bij te wonen. Op 17 maart gaat de Europese ‘Celtic Footprints’ tour van start en op zondag 8 en maandag 9 april treedt McKennitt op in Carré in Amsterdam. Voor het concert op 9 april zijn nog kaarten beschikbaar via Live Nation.

McKennitt werd in Mainz zoals altijd bijgestaan door haar vaste muzikanten Brian Hughes (gitaar) en Caroline Lavelle (cello). Gedurende een uur speelden ze materiaal van McKennitt’s laatste album ‘The Wind That Shakes The Barley’ en een aantal favorieten van haar negen andere studioalbums, waaronder ‘The Lady Of Shalott’, ‘Bonny Portmore’ en ‘The Bonny Swans’. Loreena McKennitt bracht haar eerste album uit in 1985. De internationale doorbraak vond in 1991 plaats met het album ‘The Visit’. Inmiddels heeft de zangeres, die daarnaast piano en harp speelt, wereldwijd meer dan 14 miljoen albums verkocht en heeft ze een zeer toegewijde fanbase.

Loreena McKennitt – The Mystic’s Dream (van het album “Nights from the Alhambra”)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sA64wWadkIg[/youtube]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *