MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Youp van ’t Hek – Oudejaarsconference 201, de 2e viool met Emmy Verhey
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Youp van ’t Hek – Oudejaarsconference 201, de 2e viool met Emmy Verhey

Gepubliceerd op 4 januari 2012 in Media Nieuws · Views: 1.657 ·

Youp van 't Hek - Oudejaarsconference 201, de 2e viool met Emmy Verhey

Youp van ’t Hek – Oudejaarsconference 201, de 2e viool met Emmy Verhey


De oudejaarsconference De tweede viool ging over Nederland in het turbulente crisisjaar 2011, want volgens Youp is Nederland veranderd. Ooit waren we trots op onze tolerantie. Trots op hoe liberaal we waren. Nu zijn we niets van dat al. We zijn ontevreden, chagrijnig en allesbehalve vooruitstrevend. We spelen internationaal de tweede viool. Onze snaren zijn overgevoelig geworden. We staan erg strak gespannen met z’n allen. We moeten weer meer om onszelf kunnen lachen. Youp wilde scherp, bijtend, zoet, zuur, hard en zacht zijn, maar was dit niet. Hij was voorspelbaar, nauwelijks verrassend, met uitgekauwde clichés en zonder echte spitsvondigheden. Eigenlijk net zoals de titel van zijn show, de tweede viool. Op één onderdeel na echter: de weergaloos prachtige vioolmuziek door Emmy Verhey. Voor alle duidelijkheid, Emmy had haar eerste grote optredens op haar dertiende, in het Kurhaus in september 1962 (!) in Scheveningen en in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Emmy Verhey is een van de grote Nederlandse violisten van onze tijd.


Paul de Leeuw & Emmy Verhey – Blijf bij mij – Mooi Weer De Leeuw

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hDhBLymsmCs[/youtube]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *