MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Speciale heruitgave van Stones-album Some Girls
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Speciale heruitgave van Stones-album Some Girls

Gepubliceerd op 18 november 2011 in Media Nieuws · Views: 677 ·

Speciale heruitgave van Stones-album Some Girls

Speciale heruitgave van Stones-album Some Girls


In navolging van ‘Exile On Mainstreet’ – dat met de uitgebreide heruitgave 38 jaar later op nummer 1 in de charts kwam – is het nu de beurt aan ‘Some Girls’. Met zeven miljoen verkochte exemplaren is dit het succesvolste Stones-album ooit. De hits ‘Miss You’ en ‘Beast Of Burden’ maakten duidelijk dat de Stones wederom nieuwe muzikale wegen hadden gevonden en het inspiratievuur opnieuw oplaaide.
‘Some Girls’ kwam in 1978 uit en introduceerde – met zijn mix van disco, country, punk en hardrock – de muziek van The Stones aan een nieuwe generatie fans. Gitarist Keith Richards beschreef het album als ‘een gevoel van vernieuwing’, niet alleen voor hemzelf maar voor de hele band. ‘Some Girls’ wordt vandaag, vrijdag 18 november, uitgebracht in vier verschillende speciale edities met daarop twaalf niet eerder uitgebrachte tracks. Naast vele extra’s bevat de Super-Deluxe-editie van ‘Some Girls’, een niet eerder vertoonde fotosessie met Helmut Newton uit 1978, een essay van journalist en schrijver Anthony DeCurtis en een 7” single van ‘Beast Of Burden/When The Whip Comes Down’.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *