MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws James Morrison – The Awakening
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

James Morrison – The Awakening

Gepubliceerd op 4 augustus 2011 in Media Nieuws · Views: 1.047 ·

James Morrison - The Awakening

James Morrison – The Awakening


James Morrison brengt op vrijdag 23 september zijn derde album uit: ‘The Awakening’. Het album wordt voorafgegaan door zijn nieuwe single ‘Slave To The Music’. Morrison haalde met zijn eerste beide albums (‘Undiscovered’ en ‘Songs for You, Truths for Me’) edelmetaal in Nederland, respectievelijk platina en goud. De Engelse zanger, die eind juni van dit jaar plotseling opdook in het Amsterdamse Pacific Park voor een verrassingsoptreden, zal binnenkort ook een concertreeks aankondigen.

Op ‘The Awakening’ heeft de voorliefde van James voor classic soul zoals Marvin Gaye, Stevie Wonder en Otis Redding een plek gekregen, maar tegelijkertijd zijn de songs voorzien van een modern jasje. Hiervoor zorgde producer Bernard Butler, bekend van zijn werk met onder andere Duffy. ‘The Awakening’ werd opgenomen in de Konk Studios in Londen. De eerste single is het opzwepende ‘Slave To The Music’ maakt een vliegende start op radio, en nu al playlisted op alle stations. Een ander opvallend nummer is ‘Up’, een duet met Jessie J en bij uitzondering op dit album geproduceerd door Mark Taylor.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *