MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Herman Brood & His Wild Romance – Shpritsz – Classic Albums
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Herman Brood & His Wild Romance – Shpritsz – Classic Albums

Gepubliceerd op 26 maart 2011 in Media Nieuws · Views: 1.120 ·

Herman Brood & His Wild Romance - Shpritsz - Classic Albums

Herman Brood & His Wild Romance – Shpritsz – Classic Albums


Herman Brood & His Wild Romance en het album Shpritsz is de eerste in deze Classic Albums serie van Nederlandse bodem. De serie eindigt volgende week met meteen een tweede, over Niemand In De Stad van De Dijk. Herman Brood is natuurlijk een fenomeen. De enige echte sex, drugs & rock ’n roll-ster die Nederland ooit heeft gekend, zeggen de kenners. Hoe voeg je nog iets toe aan de Brood canon? In Classic Albums wordt specifieker ingegaan op het opnameproces van het album Shpritsz (1978). Een super TV serie, bij de VPRO. Jammer dat het alweer bijna is afgelopen. Volgens ons zijn er nog wel meer Classic Albums te bedenken. Zoals Thriller van Michael Jackson, Night at the Opera van Queen, Doris Day en andere Stukken van Doe Maar, en?

Classic Albums is een documentaireserie op Nederland 3 over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek en geven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Herman Brood – Saturday Night

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7mEjmWnihrc[/youtube]

Van Dik Hout Herman Brood – Never be Clever – Plantage 1996

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L8uOfntEyHk[/youtube]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *