MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Verwacht Elbow – Build A Rocket Boys!
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Elbow – Build A Rocket Boys!

Gepubliceerd op 9 maart 2011 in Verwacht · Views: 999 ·

Elbow - Build A Rocket Boys!

Elbow – Build A Rocket Boys!


Build A Rocket Boys! is de titel van het vijfde album van Elbow, en wat een mooi album! Was het voorheen nogal eens bombastisch, dan is dat nu stukken minder maar zeker niet verdwenen. Neat Little Rows is zelfs een van de onheilspellender, grootser klinkende nummers die Elbow ooit maakte. Het contrast is groot met de zeer stille liedjes erna: Jesus Is A Rochdale Girl en de prachtig gezongen, wat zoete nachtmuziek van The Night Will Always Win, met alle ruimte voor Garvey’s stem die meer dan ooit op een prettige manier aan Peter Gabriel doet denken. Dat de band niet meer met elektrische piano’s, maar met een heuse vleugel werkt, hoor je het beste in het losjes swingende High Ideals, opgesierd met een pakkend arrangement voor koperblazers. Het zwaartepunt van het album ligt in de eerste twee nummers, wat mooi! The Bird kijkt melancholisch terug op een gebroken relatie en in Lippy Kids denken we met weemoed terug aan onze jeugd, kattenkwaad uithalen zonder enige verantwoordelijkheden.

Elbow – Lippy Kids (Live at Blueprint Studios)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NItwaz0nLJA[/youtube]

Elbow – Build A Rocket Boys! – tracklist

1. The Birds
2. Lippy Kids
3. With Love
4. Neat Little Rows
5. Jesus Is A Rochdale Girl
6. The Night Will Always Win
7. High Ideals
8. The River
9. Open Arms
10. The Birds (Reprise)
11. Dear Friends

 
Tags: ,
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *