MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Daniel Lohues – Hout moet
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Daniel Lohues – Hout moet

Gepubliceerd op 4 februari 2011 in Media Nieuws · Views: 1.596 ·

Daniel Lohues - Hout moet

Daniel Lohues – Hout moet


Na zijn ‘Allennig’ serie verschijnt er van Daniël Lohues fraai nieuw werk, ‘Hout moet’. In zijn nieuwe songs, veelal geschreven op reis door de V.S en Canada, kijkt Daniël positief naar de toekomst en liefdevol naar wat gebeurd is. Allennig is hij op deze cd niet. Daniël nodigde twee Emmense muziekvrienden -Bernard Gepken en Guus Strijbosch- uit, om bij hem thuis aan de keukentafel in Erica een aantal van zijn nieuwe songs te spelen. Guus op de contrabas en Bernard op gitaar, mandoline en soms op de drums. Met een selectie uit die stapel nieuwe liedjes zijn ze de studio ingedoken om samen met Bart Wagemakers -al jaren Daniël’s vaste steun en toeverlaat in de opnamestudio- de nummers op te nemen. Zo ontstond een bijzonder album, alles gespeeld op vintage akoestische instrumenten. Handgemaakte, ambachtelijk muziek.

In zijn typisch Lohuesiaanse teksten neemt de schrijver ons mee naar zijn gedachtenwereld. Bijvoorbeeld over de noodzaak soms diep het bos in te gaan om droog brandhout voor het vuur te vinden.In Daniël’s liederen zit overal van alles achter. Het vuur staat hier voor de liefde, het bos voor de wijde wereld. Ook maakte hij een lied over een levenswijsheid die hij leerde van een Canadese Japanner. ‘Aordig doen tegen mensen die niet aordig doen’. Verder zijn er op ‘Hout moet’ songs te vinden over een Pool met heimwee, een scene bij de hemelpoort, een lofzang op het menselijk geheugen en nog meer on-allerdaagse thema’s waarbij Daniël’s typisch Nedersaksische humor tussen de woorden in te vinden is. Een warm, positief, prettig-melancholiek nieuw album, zoals alleen Daniël Lohues het maken kan.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *