MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Leo Blokhuis – The Sound of the Westcoast 1965-1979
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Leo Blokhuis – The Sound of the Westcoast 1965-1979

Gepubliceerd op 9 november 2010 in Media Nieuws · Views: 4.793 ·

Leo Blokhuis - The Sound of the Westcoast 1965-1979

Leo Blokhuis – The Sound of the Westcoast 1965-1979


Leo Blokhuis, The Sound of the Westcoast 1965-1979. De Westcoast was vanaf de vroege jaren zeventig de plek waar de Amerikaanse popmuziek nieuwe wegen insloeg: de kracht van het liedje en de originaliteit van de songwriter – daar draaide het om. En onder invloed van traditionele Amerikaanse muzieksoorten als blues, country, soul en gospel ontstond een zeer herkenbaar geluid met prachtige stemmen en engelachtige harmonieën. De Westcoast-sound heeft sindsdien de harten veroverd van muziekliefhebbers overal ter wereld.

Maar misschien nog wel meer dan elders werd in de Lage Landen de muziek omarmd van The Beach Boys, The Eagles, Carole King en Crosby, Stills&Nash. Leo Blokhuis is een fan van het eerste uur en een van de grootste ambassadeurs van de Westcoast-muziek. In Late for the Sky (genoemd naar een van de mooiste nummers van Jackson Browne) getuigt hij van zijn liefde voor de liedjes, koortjes en arrangementen en bespreekt hij de talloze bekende en minder bekende artiesten die in de hoogtijdagen de klank van de Westcoast bepaalden. Op de vier cd’s zijn bijna tachtig tracks bijeengebracht – een unieke anthologie zoals er nog nooit een is gemaakt. Het is een prachtige manier om de grote namen en de kleine juweeltjes van de Westcoast-muziek bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

 

2 reacties

  1. pieter de boster

    zijn de cd’s ook los te koop?

  2. Wim de Graaff

    Vanaf eind zestiger jaren ben ik eveneens een liefhebber van Westcoast music. Al diverse prima boeken van Leo gelezen. Ben benieuwd naar dit specifieke boek over de Westcoast sound. Ook nieuwsgierig welke tracks op de 4 cd’s beland zijn. Er zullen voor mij best wel bekende songs zijn. Maar kijk uiteraard uit naar de mij minder bekende c.q. onbekende songs. Betreft zondermeer een indrukwekkende en boeiende muziekperiode met vaak weergaloos fraaie en verrassende muziek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *