MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Elton John en Leon Russell – Union
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Elton John en Leon Russell – Union

Gepubliceerd op 21 oktober 2010 in Media Nieuws · Views: 1.090 ·

Elton John en Leon Russell - Union

Elton John en Leon Russell – Union


Leon Russell was aan het begin van de jaren zeventig een grootheid. Op The Concert For Bangla Desh had hij samen met Joe COcker een groot succes. Russell zou desalniettemin in de vergetelheid zijn beland als fan Elton John hem niet had gecontacteerd voor een samenwerkingsverband. The Union is het resultaat van twee pianisten en songschrijvers die het beste bij elkaar naar boven hebben gehaald. Duellerende piano’s en razende zangpartijen van twee muzikale legendes! Elton John was al in de jaren ’70 een enorm bewonderaar van Leon Russell, die als pianist en vocalist bekend was van zijn eigen albums maar ook de bijdragen op de albums van bijv Joe Cocker, Jerry Lee Lewis, Eric Clapton, The Byrds, The Beach Boys, Frank Sinatra, en The Rolling Stones en componist van klassiekers als A Song For You en This Masquarade. Op The Union vind je die typische Southern R&B zoals in de kroegen van New Orleans, donkere soul, door gospel beïnvloedde boogie piano rock, blues en country, doorspekt met de geweldige honkey tonk piano riffs en zang van Elton John en Leon Russell! Met gastbijdragen van Neil Young en Brian Wilson, de legendarische R&B organist Booker T. Jones, steel gitarist Robert Randolph en een 10-koppig gospelkoor. The Union verschijnt op cd, lp en in een Deluxe Edition.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *