MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Bob Dylan – The Witmark Demos 1962-1964 – The Bootleg Serieus Vol. 9
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Bob Dylan – The Witmark Demos 1962-1964 – The Bootleg Serieus Vol. 9

Gepubliceerd op 14 oktober 2010 in Media Nieuws · Views: 972 ·

Bob Dylan - Witmark Demos: 1962-1964

Bob Dylan – The Witmark Demos 1962-1964 – The Bootleg Serieus Vol. 9


Vrijdag aanstaande komt van Bob Dylan niet alleen de 2cd Bob Dylan – The Witmark Demos, Bootleg Series volume 9 uit met akoestische opnames uit de periode 1962 tot 1964, maar ook The Original Mono Recordings, een 8-cd box -ook op vinyl verkrijgbaar-, met legendarische jaren zestig albums als mono recordings. Het vorige deel van Dylan s Bootleg Series, Tell Tale Signs, concentreerde zich op recente studio-outtakes, voor dit negende deel is gekozen voor demos uit de jaren 62 – 64: de Witmark Demos. Deze werden door de piepjonge Dylan niet opgenomen in de CBS-studio s waar hij zijn reguliere albums opnam, maar in het kleine kantoor van zijn New Yorkse muziekuitgever.

Tegelijker met Bootleg Series 9 verschijnt dus ook een zeer fraai vormgegeven box met daarin de eerste acht studioalbums van Dylan, vanaf zijn titelloze debuut uit tot en met John Wesley Harding uit 1967. Nu zijn deze albums al eerder opgepoetst uitgebracht, maar in dit doosje zijn de originele monomixen bijeengebracht. Bij de eerste vier akoestische platen levert dat een niet radicaal ander geluid op, maar dat is anders bij Highway 61 Revisited en vooral Blonde On Blonde. Ook het originele artwork, compleet met binnenhoezen is in ere hersteld. Voor wie dit allemaal wat veel van het goede is, verschijnt ook nog een enkele verzamelaar, The Best Of The Original Mono Recordings met daarop een representatieve selectie van vijftien nummers. Zeer gelimiteerd ook leverbaar op vinyl, al hangt daar een fors prijskaartje aan.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *