MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Glee – The Music Volume 1
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Glee – The Music Volume 1

Gepubliceerd op 12 oktober 2010 in Media Nieuws · Views: 1.830 ·

Glee - The Music Volume 1

Glee – The Music Volume 1


Glee is een serie die in de Verenigde Staten in 2009 startte en gaat over een groep scholieren die onder leiding van hun leraar een koor beginnen op de highschool waar zij op zitten. Glee is in eigen land een gigantisch succes en is dan ook verantwoordelijk voor een ware Glee-gekte. De serie trekt miljoenen kijkers en verkoop en downloads van de muziek loopt eveneens in de miljoenen exemplaren. Het koor, wat bestaat uit onpopulaire scholieren, is vastberaden om op geheel eigen wijze bestaande songs nieuw leven in te blazen. Zo komen in de eerste afleveringen covers van o.a. Journey (Don’t Stop Believin’), Amy Winehouse (‘Rehab’) en Kanye West (Gold Digger) voorbij.

Deze zomer werd Glee in 19 categorieën genomineerd voor de felbegeerde Amerikaanse televisie prijs The Emmy Awards. De serie wist vervolgens 3 Emmy’s in de wacht te slepen in de categorieen: Outstanding Supporting Actress, Comedy Series – Jane Lynch, Outstanding Guest Actor In A Comedy Series – Neil Patrick Harris en Outstanding Directing for Comedy Series – Ryan Murphy. Ook verzorgde de cast van de serie de opening van de show waar ze het nummer ‘Born To Run’ van Bruce Springsteen samen met o.a. Tina Fey en Jimmy Fallon ten gehore brachten.

Glee Trailer – Glee Season 1

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sefQqCMusJI[/youtube]

Glee Trailer For The New Episodes

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zywu6Up6wBY[/youtube]

 
Tags: , ,
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *