MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Verwacht Anneke Van Giersbergen – Live in Europe
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Anneke Van Giersbergen – Live in Europe

Gepubliceerd op 8 oktober 2010 in Verwacht · Views: 1.734 ·

Anneke Van Giersbergen - Live in Europe

Anneke Van Giersbergen – Live in Europe


De Europese tournee van Anneke Van Giersbergen zit er bijna op, en dus verschijnt er een Live in Europe! Het live album laat twaalf nummers horen die in verschillende zalen zijn opgenomen. De band bestaat uit haar vaste begeleiders Rob Snijders op drums en Jacques de Haard op bas. Voor het gitaarwerk is Ruud Jolie van Within Temptation verantwoordelijk, met hulp van Anneke die daarbij ook op piano speelt. Het klinkt allemaal goed ingespeeld en strak. De songkeuze is prima met van beide studioplaten elk vier nummers.

Van de Gathering periode horen we een prachtige versie van ‘Shrink’, en verder drie nieuwe nummers, waarvan ‘Who I Am’ stamt uit de periode dat Anneke met Devin Townsend een album opnam. Gevoelige nummers als ‘Beautiful One’ en ‘Day After Yesterday’ worden afgewisseld met stuwende rockers als ‘Witnesses’ en de pittige nieuwe nummers ‘Fury’ en ‘Laugh It Out’. De vrolijke liedjes van In Your Room zorgen voor de nodige balans. Zo worden ‘Hey Okay’ en ‘I Want’ werkelijk prachtig uitgevoerd. Wel is het jammer dat het geweldige ‘Physical’ van de laatste plaat niet wordt gespeeld. Het live album van Anneke en haar band kan zonder meer als geslaagd worden genoemd. Eigenlijk zitten we met smart op een dvd te wachten, want live muziek vooral ook zien [podiuminfo/MuziekNU.nl].


Anneke van Giersbergen – Live in Europe – Album Teaser

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wGjLWhgeMaU[/youtube]

Tracklist

1. Intro
2. The World
3. My Girl
4. Who I Am
5. Day After Yesterday
6. Hey Okay!
7. Fury
8. Beautiful One
9. Adore
10. I Want
11. Laugh It Out
12. Witnesses
13. Shrink

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *