MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Verwacht Xander De Buisonje – Uit Liefde
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Xander De Buisonje – Uit Liefde

Gepubliceerd op 4 oktober 2010 in Verwacht · Views: 1.561 ·

Xander De Buisonje - Uit Liefde

Xander De Buisonje – Uit Liefde


Met Uit Liefde is Xander de Buisonjé terug als solo-artiest. Uit Liefde, Xander’s derde studioalbum, is zijn eerste samenwerking met hitproducer en -componist Gordon Groothedde (Nick & Simon, IOS, Intwine, Krezip). Van de twaalf liedjes op de nieuwe cd maakte Xander van tien de muziek zelf en de andere twee met Gordon. De titel van het album is een logische voor iedereen die Xander kent. Vijf jaar zat er tussen het laatste album van De Buisonjé – Succes – en nieuweling Uit Liefde. Het merendeel van het afgelopen lustrum was hij te zien in diverse televisieprogramma’s en hij treedt zo’n twee keer per week op. Aan Uit Liefde heeft hij anderhalf jaar gewerkt.

“Elk liedje dat ik maak is uit liefde geschreven, en de meeste van mijn nummers gaan er ook over. Want liefde, daar draait het voor mij om in het leven. De liefde voor mijn vrouw, maar ook die naar mijn kinderen, familie of vrienden.” Het moge duidelijk zijn: Xander is nog steeds dezelfde onverbeterlijke romanticus. Zo leerden we hem al kennen bij Volumia!, waar hij als frontman en songschrijver nummers als Hou Me Vast, Het Is Over en Afscheid toevoegde aan de Nederlandstalige klassiekers. Vanaf 2002 ging Xander solo verder en maakte de studioalbums Hemelsbreed en Succes, met daartussen zijn ‘hobby-plaat’ Live & Akoestisch.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *