MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Solomon Burke en De Dijk – Hold On Tight
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Solomon Burke en De Dijk – Hold On Tight

Gepubliceerd op 30 september 2010 in Media Nieuws · Views: 1.766 ·

Solomon Burke en De Dijk - Hold On Tight

Solomon Burke en De Dijk – Hold On Tight


De King of Rock and Soul Solomon Burke deelde al eerder spontaan, als ‘special guest’, het podium met De Dijk in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Tot groot wederzijds genoegen. Aan het einde van zijn optreden roept Solomon het publiek toe: “De Dijk rocks!” Een latere ontmoeting met de Amerikaanse zanger resulteerde in het duet “Het moet en het zal (Enough Is Enough)”, waarmee de band een hit scoorde in 2008.

10/10: De Amerikaanse soullegende Solomon Burke is zondagochtend in een vliegtuig op Schiphol overleden. De 70-jarige, zwaarlijvige zanger stierf een natuurlijke dood net nadat zijn toestel uit Los Angeles op Schiphol was geland. Burke kwam naar Nederland voor een optreden met popgroep De Dijk dinsdag in Paradiso in Amsterdam. Het lichaam van Burke is zondag overgebracht naar het mortuarium op de luchthaven. Daar wordt het gebalsemd en klaargemaakt om teruggebracht te worden naar Amerika.


In oktober 2009 werkt Solomon Burke in de ICPstudio’s in Brussel zes dagen lang met de Amsterdamse band De Dijk aan het gezamenlijke album Hold On Tight. Solomon Burke zingt een uitgekiende selectie van Dijknummers die door Wouter Planteijdt zijn vertaald. Alle songs, gerijpt door de ontelbare live optredens van De Dijk in zijn bijna dertig jarig bestaan, zijn bij deze bijzondere gelegenheid door de band, samen met Solomon, opnieuw ingespeeld. Met onder andere Hold On Tight (Hou me vast), What A Woman (Wat een vrouw), Good For Nothing (Nergens goed voor), Seventh Heaven (Zevende hemel), Got To Be With You ( Ik kan het niet alleen), Rose Saved From The Street (Mijn van straat geredde roos) en het nieuwe, samen met Solomon Burke gemaakte, Text Me.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *