MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws Lea – Can I Come By
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Lea – Can I Come By

Gepubliceerd op 22 september 2010 in Media Nieuws · Views: 2.589 ·

Lea - Can I Come By

Lea – Can I Come By


Debut album van Lea, Can I Come By. Lea is een Nederlandse zangeres, gitarist & liedjesschrijfster. Can I Come By is een folky plaat, met invloeden van moderne rock en pop, en met wortels in het Amerika van eind jaren ’60 en begin jaren ‘70. Muziek met de smaak van toen, in een jasje van nu. Liedjes over liefde, heimwee en thuiskomen in je eigen stad. We vinden Lea een groot en uniek talent! Can I Come By verschijnt zowel als cd als lp. Bij het vinyl zit ook gelijk de cd. Super!

Can I Come By? is opgenomen met Jeroen Kleijn op drums (El Pino & The Volunteers en voormalig drummer van Johan, Spinvis en Daryll-Ann), gitarist JanPeter Hoekstra (ex Krezip, The Sheer) en op bas Reyer Zwart (Anne Soldaat, Do-The-Undo, Solo). Lea put oa. inspiratie uit de muziek van Johnny Cash, Fiona Apple, Bob Dylan, Lucinda Williams, Bright Eyes en Emmylou Harris. Logischerwijs kom je muzikaal dan ergens uit tussen de singer-songwriter, americana en folk die terug te vinden is op Can I Come By?

Muziek is van jongs af aan Lea’s tweede natuur. Al op haar twaalfde begon ze met zingen en het bespelen van de gitaar. Na enige omzwervingen en verhuizingen door het land vond ze haar plek in Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Ze stond al in het voorprogramma van Suzanne Vega in een vol Tivoli in 2007, zette gedichten van Harry Mulisch en J.J. Slauerhoff op muziek voor literair productiehuis De Wintertuin en speelt al jaren op diverse festivals en podia.

Lea

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mtQFHp6eqR8[/youtube]

 
Tags: ,

Een reactie

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Poppodium hedon, Joris van Welsen. Joris van Welsen heeft gezegd: Lea – Can I Come By | MuziekNu.nl http://bit.ly/aeByPQ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *