MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Verwacht Norah Jones – The Fall
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Norah Jones – The Fall

Gepubliceerd op 13 september 2009 in Verwacht · Views: 2.179 ·

Norah Jones - The Fall

Norah Jones – The Fall


Norah Jones’ opvolger van Not Too Late uit 2007 komt er aan, getiteld The Fall! Nog heel even geduld, vanaf begin november ligt dit album in alle winkels. De cover doet ons de wenkbrauwen wat fronzen: huisje-boompje-beestje, een beetje gezapig? De titel, The Fall, zien we dan maar als als fall back naar haar roots, naar de charme van haar debut album, lekker local fijne jazz muziek maken. We wachten af, maar zijn hoopvol. Er is meegewerkt door een aantal interessante prominenten. Zo schreef Jones het nummer Light As A Feather samen met Ryan Adams en leverde Will Sheff van Okkervil River een compositorische bijdrage aan het nummer Stuck. De namen klinken allemaal goed!

Haar debut album, Come Away With Me, kwam uit in februari 2002 en werd een mega succes. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy’s in 2003. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don’t know why), Beste Opname (Don’t know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy’s naar huis.
In februari 2004 kwam Jones’ tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones’ tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was.
Haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag omder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You [wiki/MuziekNu.nl].

Exclusive First Listen: Norah Jones

Norah Jones – Live Dont Know Why

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5NDuj-MyVyA[/youtube]


1. Chasing Pirates
2. Even Though (Feat. Jesse Harris)
3. Light As a Feather (Feat. Ryan Adams)
4. Young Blood (Feat. Mike Martin)
5. I Wouldn’t Need You
6. Waiting
7. It’s Gonna Be
8. You’ve Ruined Me
9. Back To Manhattan
10. Stuck (Feat. Will Sheff)
11. December
12. Tell Yer Mama (Feat. Jesse Harris & Richard Julian)
13. Man Of The Hour

 
Tags: ,
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *