MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Verwacht Yasmin Levy – Sentir
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Yasmin Levy – Sentir

Gepubliceerd op 9 september 2009 in Verwacht · Views: 2.547 ·

Yasmin Levy - Sentir

Yasmin Levy – Sentir


Yasmin Levy werd geboren in de Bakaa wijk van Jerusalem, en is duidelijk opgegroeid met mooie, melancholieke muziek. Sentir, voelen, is de titel van haar vierde album binnenkort uit zal komen, ook weer op het World Village label van Harmonia Mundi. Mooie namen zijn dat, en Yasmin Levy werkt dan ook met de beste muzikanten uit Iran, Armenië, Griekenland, Paraguay, Israel, Turkije, Spanje. Alsof ze inderdaad een World Village & Harmonia Mundi nastreeft. Ladino, Turks, Sephardisch. Invloeden van over de hele Middellandse Zee, Flamenco, een mix van het oude Spaans met Hebreeuws, ze komen samen op dit bijzondere album van Yasmin. Waarop ook een eigen versie van Leonard Cohens ’Hallelujah’ niet verbaast. De verrassing zit hem hooguit in de herkenning van dit toch al zoveel gecoverde nummer. Maar Levy doet het verbluffend eigenzinnig en dat verdient lof. Zoals haar hele cd een uitgesproken persoonlijk hoogstandje is. Wij zijn al een tijd een grote fan van haar en deze muziek.

Yasmin Levy – El Amor Contigo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k8SkRP942AA[/youtube]

Yasmin Levy – Happiness (La Alegria)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o55EljQWv14[/youtube]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *