MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Media Nieuws The Beatles – Stereo (17 Cd-box Remastered)
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

The Beatles – Stereo (17 Cd-box Remastered)

Gepubliceerd op 8 juli 2009 in Media Nieuws, Verwacht · Views: 11.638 ·

The Beatles  - Stereo (17 Cd-box Remastered)

The Beatles – Stereo (17 Cd-box Remastered)


Een hele dikke, opvallende en bijzondere cd box, 17 cds! Nu, van The Beatles is dit aantal ook weer niet zo heel bijzonder, maar toch! De stereo albums zijn geremastered door een toegewijd team van technici in EMI’s Abbey Road Studios in Londen gedurende een periode van vier jaar. Dit team maakte gebruik van ‘state of the art’ opnametechnologie naast klassieke studioapparatuur, teneinde de authenticiteit en integriteit van de originele analoge opnames te bewaren. Dit nauwgezette proces heeft geresulteerd in de allerbeste geluidskwaliteit van de catalogus sinds de oorspronkelijke release.

De collectie bevat alle 12 Beatles albums in stereo met de originele tracklist en het artwork zoals uitgebracht in de UK, en ‘Magical Mystery Tour,’ wat sinds de release in 1987 deel uitmaakt van de essentiële Beatles-catalogus. In aanvulling daarop zijn de collecties ‘Past Masters Vol. I and II’ nu als 1 titel gebundeld zodat het totaal uitkomt op 14 albums verdeeld over 16 schijfjes. Het is bovendien voor het eerst dat de eerste vier Beatles albums in hun geheel in stereo op compact disc verkrijgbaar zullen zijn. Deze 14 albums zullen, samen met een dvd-collectie van de documentaires, ook gezamenlijk verkrijgbaar zijn als stereo boxset.
De albums zijn ook individueel verkrijgbaar (maar die heb je vast al).

De boekjes van iedere nieuwe cd-verpakking bevatten gedetailleerde historische aantekeningen en informatieve aantekeningen over de opnames. Met uitzondering van de ‘Past Masters’ set, zijn nieuw geproduceerde minidocumentaires over ‘the making of’ van ieder album, geregisseerd door Bob Smeaton, aan de cd’s toegevoegd als QuickTime files. De documentaires bevatten archiefbeelden, zeldzame foto’s en nooit eerder gehoorde gesprekken tussen de Beatles in de studio, wat een uniek en zeer persoonlijk inkijkje geeft in hoe de sfeer in de studio was.

Voor de verwoede verzamelaar is een tweede boxset samengesteld. Op ‘The Beatles in Mono’ zijn alle Beatles-opnames gebundeld die oorspronkelijk gemixt waren voor een monorelease. De box zal 10 albums bevatten met hun oorspronkelijke monomixen, plus twee extra discs met monomasters (een vergelijkbare benadering als de stereo tracks op ‘Past Masters’). Als extra bonus bevatten de mono-discs van “Help!” en “Rubber Soul” tevens de oorspronkelijke stereomixen uit 1965, die nog niet eerder op cd zijn verschenen. Deze albums zullen worden verpakt als minivinyl cd replica’s van de oorspronkelijke hoezen met alle oorspronkelijke inlays en label designs [bol/MuziekNu.nl].

Het gaat om deze albums:
– Please Please Me (cd-debuut in stereo)
– With The Beatles (cd-debuut in stereo)
– A Hard Day’s Night (cd-debuut in stereo)
– Beatles For Sale (cd-debuut in stereo)
– Help!
– Rubber Soul
– Revolver
– Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (bevat tevens aantekeningen uit 1987, bijgewerkten van een nieuw intro voorzien door Paul McCartney)
– Magical Mystery Tour
– The Beatles
– Yellow Submarine (bevat tevens de oorspronkelijke Amerikaanse liner notes)
– Abbey Road
– Let It Be
– Past Masters (bevat nieuwe liner notes geschreven door Kevin Howlett)

Alle cd-verpakkingen bevatten:
– Het oorspronkelijke vinyl artwork en liner notes.
– Veel archieffoto’s.
– Aanvullende historische aantekeningen van Kevin Howlett en Mike Heatley.
– Aanvullende opnamenotities van Allan Rouse en Kevin Howlett.
– QuickTime minidocumentaire over het album

The Beatles (Remastered) 2009 – Promo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u3_ujOegHzo[/youtube]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *