MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies The Pretenders – The Best of
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

The Pretenders – The Best of

Gepubliceerd op 24 juni 2009 in Recensies · Views: 920 ·

The Pretenders - The Best of / Break up the concrete

The Pretenders – The Best of


The Pretenders? Bestaan die dan nog? Jazeker. Sinds hun glorietijd in de jaren 80 met diverse post-new wave-hits is de band stug doorgegaan, zij het minder opvallend in de hitlijsten. Break up the concrete is het negende studioalbum rond de Amerikaanse zangeres, gitariste, componiste Chrissie Hynde met haar grotendeels Engelse band.
Het nieuwe werk gaat vergezeld van een tweede cd: The best of. Daarop zijn 22 successen uit vooral the eighties verzameld. Met Kid, I’ll stand by you, 2000 miles en de door Ray ’Kinks’ Davies geschreven nummers Stop your sobbing en I go to sleep als blijvende pareltjes.

De muziek kent opvallend veel Americana-invloeden en is bont van stijlen: rockabilly, country, slowblues, old school-rock & roll en zelfs wat lichte jazz. Hynde, beter bij stem dan ooit, blijft evenwel op haar best in rustige liedjes. Zo pakt ze je na al die jaren weer in met het strelende ’Love’s a mystery’ of ’One thing never changed’ met prachtige steelgitaar.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *