MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home CD/DVD Tip Kim Janssen – The Truth is I am always responsible
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Kim Janssen – The Truth is I am always responsible

Gepubliceerd op 20 juni 2009 in CD/DVD Tip · Views: 2.057 ·

Kim Janssen - The Truth is I am always responsible

Kim Janssen – The Truth is I am always responsible


Kim Janssen, de Nederlandse singersongschrijver en new folkie, werd dankzij de digitale zegeningen van deze tijd in de VS opgemerkt. Kim mocht onder leiding van producer Robby Baier in een tot opname studio omgebouwd treinstationnetje in Massachusetts negen songs opnemen. Het zijn stuk voor stuk zeer kwetsbare liedjes over eenvoudige thema’s als heimwee, betrouwbaarheid, verlangen, liefdesverdriet of het zeldzame gevoel dat je bekruipt als je vanuit een donkere bioscoopzaal het gewone leven weer inwandelt. Aan Kims subtiele, zachte manier van zingzeggen moet je wennen, aan zijn puurheid, het resultaat van een globestrottersbestaan, niet. De fijnzinnige instrumentatie is spaarzaam, de uitwerking van de liedjes niet. Zijn stem en liedjes doen sterk aan Damien Rice denken, het zou Damien kunnen zijn. Kim krijgt steun van Marla Hansen, bekend van Sufjan Stevens en My Brightest Diamond. Zij hebben een keihard gevoel voor puurheid gemeen. Kim gaat grote dingen doen, bloedmooi wat hij laat horen [haarlemsdagblad/MuziekNu.nl].

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *