Adverts









bol.de - einfach rund





Romi Mayes - Achin in yer bones

14 April 2009
(No Ratings Yet)
 Loading ...


Voorganger 'Sweet somethin' steady' was de eerste van Romi Mayes die in Nederland opviel, ook al was dat twee jaar nadat het album in eigen land (Canada) werd uitgebracht. Opvolger 'Achin in yer bones' komt nu hier direct uit. En terecht, wat een heerlijk album is dit! Romi Mayes wordt volgende week ongetwijfeld een van de toppers van het belangrijkste Nederlandse americana-festival Blue Highways in Utrecht. Bovendien sluit Mayes' ongepolijste aanpak perfect aan bij wat veel Hollandse fans graag horen.

Het ruige soort americana dat in de buurt blijft van een type als Lucinda Williams en met deze cd ook bij de ruigere momenten van Bonnie Raitt. Mayes doet dat met de hulp van producer en gitarist Gurf Morlix. Zij zoekt voor haar openhartige liedjes over hartzeer en andere onrust een donker en zeg maar smerig geluid.
Morlix levert op bestelling met een kale, sterk naar de blues neigende aanpak, regelmatig een 'vuige' elektrische gitaar en op de goede momenten zo'n lekker r&b-orgeltje [noordhollandsdagblad/MuziekNu.nl].

Categorie: Recensies | Tags: , , , , | Views: 31 |
Bestel, luister en meer info: FreeRecordShop.nl | Bol.com


Reageer hier