MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Cristina Branco – Kronos
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Cristina Branco – Kronos

Gepubliceerd op 11 april 2009 in Recensies · Views: 3.538 ·

Cristina Branco - Kronos

Cristina Branco – Kronos


Het nieuwe album van de Portugese Cristina Branco Kronos bevat veertien, speciaal voor haar geschreven, nummers. Voordat ze zich op de fado stortte, zong zij voornamelijk jazz. Ruim elf jaar na het uitbrengen van haar eerste fado-cd, Live at Figi, is de zangeres erin geslaagd haar twee muzikale voorkeuren te combineren.
Het nieuwe album bevat klassieke fado, maar ook experimentele varianten. Er zit een aantal jazz, bijna folkloristische liedjes tussen die toch heel dicht bij de fado liggen. Kronos liet twee jaar op zich wachten. Een goede reden, haar dochtertje is nu twee maanden. Tien jaar geleden stond Branco op eenzame hoogte met haar fadorepertoire. De afgelopen jaren leggen steeds meer bands zich toe op het traditionele, Portugese lied. Branco blijft Branco, grote klasse [telegraaf/MuziekNu.nl].

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *