MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Delain – April Rain
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Delain – April Rain

Gepubliceerd op 8 april 2009 in Recensies · Views: 940 ·

Delain - April Rain

Delain – April Rain


Zet open dat dakraam, open je deuren, ga cabrio rijden, armpje op de vangrail, cd van Delain in de speler, volume knop wagenweid open, en gaan! Heerlijk album. Natuurlijk, origineel zijn ze al lang niet meer. Het Nederlandse Delain past perfect in het rijtje After Forever, Epica, Within Temptation, Nightwish. Gothic rock met mitrailleurdrums, zware gitaarriffs, symfonische keyboardklanken en een hoog zingende zangeres, al dan niet in een imposante jurk gehesen.

Delain onderscheidt zich niet echt op het tweede album ‘April rain’. Er is wel vooruitgang te bespeuren ten opzichte van het debuut, dat meer een project was van toetsenman Martijn Westerholt, die nu een vaste band heeft geformeerd. De vaart zit er gedurende de hele tijd flink in, op twee stukken na.

Er staat geen echt zwak stuk op ‘April rain’, maar ook geen uitschieter die als single de band in de slipstream van het succes van Within Temptation zou kunnen brengen [leidschdagblad/MuziekNu.nl].

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *