MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Alex Roeka – Beet van Liefde
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Alex Roeka – Beet van Liefde

Gepubliceerd op 1 april 2009 in Recensies · Views: 2.765 ·

Alex Roeka - Beet van Liefde

Alex Roeka – Beet van Liefde


Alex Roeka, we kwamen deze cd bij toeval tegen. Beet van Liefde is Alex zevende CD. Hij heeft er zelfs een Edison mee gewonnen 22 maart, in de categorie kleinkunst. Een uitreiking die onder grote belangstelling van pers en publiek plaatsvond in het World Trade Center te Rotterdam.
Op Beet van Liefde vertellen achttien nieuwe nummers het autobiografische verhaal van een verliefdheid. In de van hem bekende diversiteit aan muzikale stijlen voert Roeka de luisteraar mee door deze misschien wel meest hevige van alle menselijke emoties. Met zijn typische, uit duizenden herkenbare stem, bezingt hij de euforie, de hartstocht en de levenshonger, maar ook de twijfel, de angst en de ontluistering van verliefdheid om tenslotte uit te barsten in een lied van hoop en verwachting. Een cd en muziek die even tijd nodig heeft, en stoor je vooral niet aan de soms wat vreemde uitspraak, en dan .. zo vreselijk mooi!

Zoals steeds in zijn songs weet Alex Roeka ook in deze liedcyclus het persoonlijke weer zodanig algemeen te maken dat zijn verhaal een voor iedereen herkenbare ervaring wordt. Beet Van Liefde is niet alleen een uniek document van een zanger die al meer dan tien jaar zijn ziel en zaligheid in de strijd gooit, maar naar ons gevoel ook een monument in de Nederlandstalige liedcultuur. Zijn nieuwe werk beweegt zich tussen een rustig ouverturelied Wat is toch die liefde en Zuid-Amerikaanse ritmes We vreten deze liefde helemaal op, vervolgt met luisterliedjes Wil je voorzichtig zijn, Kamer 142, Tussen honds geluk en pijn, Zo dichtbij, De zwarte oceaan om daarna los te barsten als popsong Nachtrit naar Antwerpen, In galop.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *