Leo Blokhuis en Ricky Koole – Sleeping Beauties

0
Categorie Recensies
Tags , ,

| |


Sleeping Beauties is een dubbel-cd met 40 prachtige onbekende en vergeten liedjes geselecteerd door Leo Blokhuis en Ricky Koole. Zij hebben tijdens hun theaterprogramma Harmonium samen met het publiek gezocht naar liedjes die onterecht over het hoofd gezien zijn, of die al te lang niet gehoord waren. Zoals Time to get alone van The Beach Boys, Northern Sky van Nick Drake en Me and My Lonely Room van Marvin Gaye.

Er zitten ook een paar internationale superhits tussen, zoals het bloedstollende Hallelujah waarmee Jeff Buckley het origineel van Leonard Cohen werkelijk verpulverd, en Time In A Bottle van Jim Croce. Ook onverwacht fraai: In The Winter van Janis Ian, For A Spanish Guitar van Gene Clark, en het vrij obscure Durgerdam Slaapt van Jeroen Zijlstra, die met dit lied in 2002 de Annie M.G. Schmidt-prijs won, maar waar we verder weinig meer van hoorden. Een grote ontdekkingsreis door de het weeshuis van de verlaten liedjes. De in een fraaie digipack verpakte dubbel-cd bevat 40 pareltjes die in de stoflaag op de bodem van de schatkist dreigen te verdwijnen.

In het begeleidende boekje schrijft Leo Blokhuis op de hem kenmerkende smakelijke wijze over de nummers, en het is niet moeilijk om bevangen te worden door zijn enthousiasme, en in te zien dat zulke liedjes inderdaad te mooi zijn om vergeten te worden. Een van de betere verzamel albums!


Plaats hier je reactie


Haal hier je eigen gravatar !

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld met anderen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*
*


bol.de - einfach rund