MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies U2 – No Line On The Horizon
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

U2 – No Line On The Horizon

Gepubliceerd op 23 februari 2009 in Recensies · Views: 1.455 ·

U2 - No Line On The Horizon

U2 – No Line On The Horizon


Van U2’s No Line On The Horizon verschijnen maar liefst vier versies. Standaard versie van het album van U2 is een jewelcase verpakking. Daarnaast is er een Digipack Edition, Limited Box Set Edition en een Magazine Edition. De oorsprong voor het twaalfde studio album van U2 ligt in Fez, Marokko. De eerste sessies die hier werden opgenomen zetten de toon voor het meest innovatieve album sinds Achtung Baby. No Line On The Horizon werd o.a. geproduceerd door Brian Eno, Daniel Lanois en gemixt door Steve Lillywhite.

De eerste single Get On Your Boots gaat verder waar Vertigo ophield, een nummer waarop U2 rockt zoals nooit tevoren. De invloeden van Marokko en de productie van Brian Eno zijn bijvoorbeeld tekenend op Breathe, volgens Eno één van U2’s beste nummers ooit. Maar ook de typische U2 klassiekers zijn op No Line On The Horizon te vinden, zoals het 7-minuut durende Moment Of Surrender, Crazy Tonight en het prachtige Magnificent.

U2 blijft zichzelf als band vernieuwen, waardoor No Line On The Horizon geïnspireerd klinkt en één brok energie en elektriciteit over brengt op de fan. Dit alles bevestigt waarom U2 ook in 2009 een van de grootste bands ter wereld blijft. Met de woorden van Bono in Q Magazine: “We have joy. We have rage. We’re unreasonable. We can take a punch. But we can throw one!”. Luister naar de titelsong No Line On The Horizon en je weet dat de horizon voor U2 inderdaad oneindig is.

U2 – No Line On The Horizon

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jd6x6O_cGIs[/youtube]

 
Tags: , ,
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *