MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies Van Morrison – Live at the Hollywood Bow
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Van Morrison – Live at the Hollywood Bow

Gepubliceerd op 17 februari 2009 in Recensies · Views: 1.053 ·

Van Morrison - Live at the Hollywood Bow

Van Morrison – Live at the Hollywood Bow


In elke lijst van de beste rockalbums ooit heeft Van Morrisons echte debuut ‘Astral Weeks’ een prominente plek. De akoestische jazzy basis, de mysterieuze, elastische bluesy stem en die fabelachtige teksten over volwassen worden in Belfast. Van alle acht liedjes zijn al historische live-opnamen bekend, maar Van Morrison zong ze nooit als één geheel. Tot afgelopen november, veertig jaar na de release.

Voor een publiek dat diep in de buidel tastte bracht Van the Man een band op het podium die herinneringen opriep aan zijn beroemde Caledonian Soul Orchestra uit de jaren zeventig. De shows werden gefilmd, dus de dvd laat niet lang op zich wachten. Maar ook zonder beelden van de inmiddels 63-jarige legende is ’Astral Weeks’ live een belevenis. Lang, heel lang, klonk Van Morrison niet zo enerverend. Zo’n beroemde openingsregel als ’Well I’m caught one more time, way up on Cypress Avenue’ komt eindelijk weer eens aan als een mokerslag. De meeste liedjes worden moeiteloos uitgesponnen tot acht, negen, bijna tien minuten. De band krijgt alle ruimte en ’The Man’ zwerft er ontspannen tussendoor [leidschdagblad].

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *