Adverts








bol.de - einfach rund





Johan

7 February 2009
(No Ratings Yet)
 Loading ...


Het koperen jubileum van Johan wordt gevierd met een box waarin de drie geluidstechnisch opgepoetste albums zijn gebundeld, plus een dvd met zeven video's. Wat begon in Hoorn als Visions of Johanna werd in 1996 Johan, genoemd naar 's lands beste voetballer. Totaalvoetbal vertaald in popmuziek, met al dan niet opzettelijke gedachten aan Crowded House, Guided by Voices en, vooral, The Beatles.

Tussen 'Johan' (1996), 'Pergola' (2001) en 'THX JHN' (2006) zit steeds vijf jaar. Kwaliteit kent geen haast, al wordt die cyclus doorbroken als in mei de vierde verschijnt. Tot die tijd is Johan op tournee langs theaters en zal in chronologische volgorde een deel van het oeuvre worden gespeeld.

Deze box is daarop een prachtige voorbereiding en bovendien een monument van het bijna achteloos lijkende grote vakmanschap van zanger/gitarist Jacob de Greeuw, de man die zo kwistig strooit met kwaliteitsliedjes en ook het enige bandlid van het eerste uur is. Luister (nogmaals) maar naar 'Everybody knows', het Bowie-eerbetoon 'Life on mars', 'Tumble and fall', 'Day is done', 'How does it feel', 'Oceans' en 'She's got a way with men' [leidschdagblad/MuziekNu.nl].

Categorie: CD/DVD Tip | Tags: , , | Views: 18 |
Bestel, luister en meer info: FreeRecordShop.nl | Bol.com


Reageer hier

Om te kunnen reageren moet je eerst de 5 karakters tussen 0..9 en A..F lezen en invoeren. Vervolgens klik je op verzenden.

  

Ik kan dit niet lezen. Genereer a.u.b. een