MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Recensies 2 Meter Sessies – Het Beste van 1987-2009
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

2 Meter Sessies – Het Beste van 1987-2009

Gepubliceerd op 5 februari 2009 in Recensies · Views: 1.229 ·

2 Meter Sessies - Het Beste van 1987-2009

2 Meter Sessies – Het Beste van 1987-2009


Ruim twee decennia lang 2 Meter Sessies bijeengebracht op deze nieuwe driedubbel CD. Met elkaar 54 hoogtepunten historie, goed voor ruim 3,5 uur aan zeer persoonlijke popmuziek. De 2 meter sessies was het wekelijkse onderdeel van Jan Douwe Kroeske’s radioprogramma 2 Meter De Lucht In, waar een steeds groter wordende groep luisteraars steevast op afstemde. Eigenlijk al vanaf het allereerste begin een begrip. Het duurde voor veel fans onrustbarend lang voor er weer nieuws kwam van het 2 Meter verzamel-cd front. Maar nu is het lange wachten dan eindelijk voorbij, en wat een comeback!

Oude bekenden: Nils Lofgren, John Hiatt, Muskee en de Tröckener Kecks. Maar ook heel veel nieuwe delicatessen, zoals het bloedstollende American Wheeze van 16 Horsepower, het spectaculaire duel tussen Jan Akkerman en Ice T (!), JJ Cale, Randy Newman, Anouk, Spinvis, Elbow, Racoon, My Morning Jacket, Milow en Voicst. De lome, slome versie van Scooby Snacks (Fun Lovin’ Criminals), en Tracks In The Dust van David Crosby. Grote en kleinere helden en heldinnen waren het. Als het ware naakt in de studio, vaak in hun eentje, en het moest er dan ook nog eens in één keer op.

De grootste namen uit de pop- en rockmuziek kwamen naar Nederland om hun nieuwe album te promoten, en deden dan ook de studio van JD aan om een set te spelen. Heel af en toe was het een verplicht nummer, maar soms ook een vurige wens van de artiest zelf. Opwindende nieuwe uitvoeringen, vaak akoestisch, soms met onverwachte gasten. En toen verschenen met enige regelmaat de verzamel-cd’s. Die moest je hebben, want er stonden altijd verrassingen op. Onder audiofielen vonden ze gretig aftrek vanwege de uitstekende opnamekwaliteit, en de muziekliefhebbers smulden van de intimiteit van de sessies. De artiest bij jou in de huiskamer, zo klonken ze. Altijd die unieke geluidskwaliteit. Jan Douwe Kroeske’s concept is vandaag de dag nog net zo relevant als 22 jaar geleden, en deze verzamelaar met 54 van de allermooiste tracks mag dan ook in geen enkele verzameling ontbreken.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *