Adverts






bol.de - einfach rund



Binnenkort & Recent | CD/DVD Tips | Recensies



Neal Casal - Roots & Wings

31 January 2009
(No Ratings Yet)
 Loading ...


Waar je mee omgaat raak je door besmet. Maar wie is wie nou gaan beïnvloeden? Neal Casal zit alweer wat jaartjes in de Cardinals, de band van het voormalige wonderkind van de americana Ryan Adams. De uitstraling van die even geniale als wispelturige Adams lijkt uiteindelijk ook tot het solowerk van Casal te zijn doorgedrongen. Zoals Adams 't rustiger deel van z'n repertoire opbouwt, zo ook lijkt liedjessmid Casal te werken. 't Klinkt door in de toon, in de presentatie, in die hele muzikale aanpak.

Of wordt Casal met zo'n conclusie onrecht gedaan, zijn die overeenkomsten ontstaan doordat juist Adams de afgelopen jaren naar zijn iets oudere ervaren vakbroeder is opgeschoven? Als solist is de 40-jarige Casal op zijn beurt immers toch ook alweer toe aan zijn achtste album. Hoe dan ook, er zijn heel wat raakvlakken tussen de twee. Met Neal Casal op zijn 'Roots & wings' iets meer naar folk dan naar country neigend, iets meer leunend op degelijk vakmanschap dan op intuïtie, iets gelijkmatiger en in het verlengde daarvan helaas ook wat minder spannend. Zestien mooi uitgewerkte liedjes zijn het, net binnen het uur [leidschdagblad/MuziekNu.nl].

Categorie: Recensies | Tags: , , , | Views: 7 |
Meer info: Bol.com


Reageer hier

Om te kunnen reageren moet je eerst de 5 karakters tussen 0..9 en A..F lezen en invoeren. Vervolgens klik je op verzenden.

  

Ik kan dit niet lezen. Genereer a.u.b. een