MuziekNU

oPVaLLeND GoeD

Facebook Twitter Gplus RSS
magnify
Home Kerst CD tips Elvis Presley – Christmas Duets
Ook daarom koop je bij Bol.com
Ook voor muziek ga je naar bol.com

Elvis Presley – Christmas Duets

Gepubliceerd op 25 december 2008 in Kerst CD tips, Recensies · Views: 1.555 ·

Elvis Presley - Christmas Duets

Elvis Presley – Christmas Duets


Zijn allereerste duettenalbum, en dat dik dertig jaar na zijn dood! Countryzangeres Leann Rimes was nog niet eens geboren toen Elvis stierf. Nu zingen ze samen ‘Here comes Santa Claus’. En dat met nieuw ingespeelde muziek, wat technisch vooral een huzarenstukje is voor Elvis’ mono-opnamen uit 1957. Toppers zijn de vlammend duetten met Wynona Judd en Gretchen Wilson. Elvis recyclen. Misschien is het smakeloos, maar, wat doen ze het goed. Elvis mag dan niet meer dan twintig kerstliedjes hebben gezongen, alleen al in Amerika zijn er meer dan 25 miljoen kerstalbums van The King verkocht. Hij wist in zijn kerstopnamen blijkbaar precies de goede toon te raken.
Vaak vol warmte, geborgenheid, soms ook lekker uitdagend en nooit oubollig. Om met zangeres Kimberly Schlapman te spreken: ‘Hij hoort bij Kerstmis. Jezus en dan Elvis, weet je wel’. Schlapman is de minst bekende van de zangeressen die meewerkten aan deze jongste stunt [leidschdagblad/MuziekNu.nl]

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *